Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ Η/Υ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Συνεχίζονται και τον Απρίλιο οι αιτήσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «E-Gnosis» της Equal Society με στόχο την κατάρτιση που οδηγεί σε αναγνωρισμένη πιστοποίηση για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικής γλώσσας.

Περισσότερα από 150 εκπαιδευτικά κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα ήδη συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου. Δικαιούχοι είναι άνεργοι, νέοι και νέες με χαμηλό εισόδημα, φοιτητές, κι άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Το πρόγραμμα E–Gnosis δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους ν’ αποκτήσουν γνώσεις σε βασικό επίπεδο στις νέες τεχνολογίες και τα αγγλικά και επιπλέον να τις κατοχυρώσουν με αναγνωρισμένο πιστοποιητικό από το ΑΣΕΠ καταβάλλοντας μόνο τα εξέταστρα για την πιστοποίηση και το ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό.

Φορέας πιστοποίησης για την πληροφορική είναι η Vellum Global Education Services και οι υποψήφιοι αποκτούν το πιστοποιητικό Vellum Diploma in IT Skills στις τρεις βασικές ενότητες: Επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel), και εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet). Έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και στις επόμενες τρεις ενότητες οι οποίες είναι: Παρουσιάσεις (PowerPoint), Βάσεις δεδομένων και χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων.

Στην αγγλική γλώσσα, Φορέας Πιστοποίησης είναι το TIE, το οποίο είναι το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Ιρλανδίας, και είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ σε όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες, δηλαδή Β1 – Β2 (lower) και C1 – C2 (Proficiency). Μάλιστα η απόκτηση του δίνει τη δυνατότητα εκπαιδευτικής επάρκειας.

Η συνολική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης και στήριξης ατόμων και ομάδων του πληθυσμού, νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, αλλά και ήδη εργαζόμενων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους είναι αναγκαία η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στην σελίδα (www.e-gnosis.gr ) ή να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό Equal Society στο 211.7051841.


Πηγή: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix