Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Για το σχολικό έτος 2015-2016 εκπονούνται στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα δημόσια σχολεία της Αττικής, με έμφαση σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών.

Τα προγράμματα βασίζονται στη θεματική ενότητα «Γνωρίζω την κεραμική παράδοση της χώρας μου». Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά κεραμικά από τη συλλογή του Μουσείου, αντιπροσωπευτικά δείγματα της νεοελληνικής περιόδου, να κατανοήσουν τη χρήση και τις τεχνικές κατασκευής τους, να γνωρίσουν το παραδοσιακό επάγγελμα του αγγειοπλάστη.

Μέσω του παιχνιδιού και χρησιμοποιώντας τον πηλό ως μέσον έκφρασης, οι μαθητές προσεγγίζουν το υλικό δημιουργώντας το δικό τους έργο, ενώ, περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες του Μουσείου, συλλέγουν πληροφορίες για τη θέση της κεραμικής στην καθημερινή ζωή του 19ου και 20ού αιώνα.

Πραγματοποιούνται δύο προγράμματα καθημερινά στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν έως πενήντα μαθητές, μετά από συνεννόηση με το μουσείο (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3318491-2, Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00΄– 15.00΄, πληροφορίες κα Φωτεινή Κατσαούνη).

Την ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης, παράλληλα με τη δωρεάν υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα παρέχεται στους μαθητές ελαφρύ κολατσιό (το δεκατιανό τους). Με τον τρόπο αυτό και μη μένοντας αμέτοχοι απέναντι στην κοινωνικοοικονομική κρίση, στοχεύουμε στην ελάχιστη ανακούφιση των γονιών την ημέρα εκείνη.


ΠΗΓΗ: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix