Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ


Η «Λέσχη των Μεταφραστών» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής εγκαινιάζει κύκλο σεμιναρίων λογοτεχνικής μετάφρασης από τα αγγλικά και τα γαλλικά, αλλά και από τα ελληνικά προς τα γαλλικά, με έμπειρους και καταξιωμένους μεταφραστές και μεταφράστριες που διαθέτουν πολυετή θητεία στη διδασκαλία της μετάφρασης. Τα εργαστήρια θα επικεντρωθούν σε σημαντικά κείμενα της αγγλικής, της γαλλικής και της ελληνικής γραμματείας.

Με τη συνδρομή των διδασκόντων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη τα στάδια της μεταφραστικής διαδικασίας και να εξετάσουν τα κείμενα σε βάθος, μέσα από την ανάλυση των χαρακτήρων αλλά και το κοινωνικό, πολιτικό και ιστορικό πλαίσιο στο οποίο ανήκουν.

Συντονισμός: Ελένη Ζέρβα
Διδάσκοντες: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Ελένη Ζέρβα, Μαρία Λαϊνά, Γιώργος Ξενάριος, Χριστίνα Παγκουρέλη, Χρύσα Προκοπάκη, Ανδρέας Στάικος
Κάθε εργαστήρι θα περιλαμβάνει δέκα τρίωρα μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας).
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήρι: 20.
Για τη συμμετοχή στον κύκλο μαθημάτων απαιτείται πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας.
Έναρξη αγγλικού εργαστηρίου: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
Παρουσίαση-ενημέρωση των Εργαστηρίων Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 στις 6 μ.μ. στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής (Κοντόπουλου 13)

Η Βιβλιοθήκη παρέχει τα μαθήματα δωρεάν και θα χορηγήσει βεβαίωση παρακολούθησης εργαστηρίου στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες: Καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 – 7 μ.μ. 210-6010121, 210-6395335

Οι αιτήσεις εγγραφής για το αγγλικό εργαστήρι θα γίνονται δεκτές από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 – 8 μ.μ. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη καθώς και ηλεκτρονικά στο email: viv-agp1@otenet.gr (αιτήσεις εγγραφής στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη Βιβλιοθήκη)

Το Εισαγωγικό τεστ θα γίνει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Κοντόπουλου 13) ώρα 6 - 8 μ.μ. (Θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους ένα κείμενο μιας σελίδας το οποίο, με τη βοήθεια λεξικών, θα πρέπει να μεταφράσουν σε 2 ώρες.)
Τα δέκα τρίωρα μαθήματα - 30 διδακτικές ώρες - θα γίνουν στο Παράρτημα Κοντόπευκου, ώρα 6 – 9 μ.μ. Χίου & Σωτήρος 2, Κοντόπευκο. Τηλ. 210-6000943

Ημερομηνίες Εργαστηρίου: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου


ΠΗΓΗ: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix