Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας, λειτουργεί Μόνιμη Έκθεση με θέμα: «Ιστορία της Ναυτιλίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, Ιστορία και Δράση του Λιμενικού Σώματος».

Η έκθεση περιλαμβάνει: ομοιώματα πλοίων, ναυτιλιακά όργανα, ιστορικά και αρχαιολογικά κειμήλια, πίνακες ζωγραφικής, παλαιές στολές δυτών. Στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί βιβλιοθήκη, με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων, ελληνικών και ξένων εκδόσεων και μοναδικό αρχειακό υλικό ναυτικού περιεχομένου.

Στον εκθεσιακό χώρο πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, με θέμα την ιστορική διαδρομή της Ελληνικής Ναυτιλίας. Στο μουσειακό χώρο του ΙΙΕΝ, ο επισκέπτης θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα γνωρίσει το πλήρες φάσμα της εξέλιξης της εμπορικής ναυτιλίας, μέσω των διαφόρων ενοτήτων εκθεμάτων.

Στην ενότητα του Λιμενικού Σώματος, άρρηκτα συνδεδεμένου με την εμπορική μας ναυτιλία παρουσιάζεται για πρώτη φορά πλούσιο υλικό, που αφορά την ιστορία και την πολύπλευρη δράση του. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα museum.yen.gr θα δώσει στον επισκέπτη μια πρώτη εικόνα για το χώρο και την ιστορία του.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00.
Μέγιστος αριθμός επισκεπτών: 40.
Ξεναγήσεις προγραμματίζονται κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία.
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο:210-4191358 & 2104297616 , FAX:210-4281665, email:museum@yen.gr .
ΠΗΓΗ: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix