Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ


Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού (χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία) διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες στην ποιότητα ζωής τους.

Επιπτώσεις που αυξάνουν την πιθανότητα μη συμμόρφωσης με την θεραπεία, αφού οδηγούν σε αντιδράσεις του δέρματος και σε κάποιες περιπτώσεις σε αυξημένη φωτοευαισθησία. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυδιών και των βλεφαρίδων, έγκαυμα, στοματίτιδα ή ερεθισμό των χειλιών και εξάνθημα.

Οι παρενέργειες επιφέρουν πολλές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας, καθώς επηρεάζουν το σώμα τους και την εικόνα που οι ίδιες έχουν για τον εαυτό τους, συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης τους και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα της ζωής τους. Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής», με τα εκπαιδευτικά του σεμινάρια, στοχεύει να βοηθήσει τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και την εικόνα του εαυτού τους.

Μια γυναίκα συμμετέχοντας στα σεμινάρια θα διδαχθεί τρόπους και τεχνικές για να διαχειριστεί τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Οι ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα στον Φεβρουάριο να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την περιποίηση του δέρματος, για τη φροντίδα των μαλλιών και νυχιών, καθώς και τη διαχείριση της αλωπεκίας, αλλά και συμβουλές μακιγιάζ. Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες θα νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους και θα μπορούν ευκολότερα να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν.

Την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Δεν αλλάζω εγώ». Τα δωρεάν σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν απογεύματα στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστοτέλους 79-81, 2ος όροφος, πλατεία Βικτωρίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 8815444.


ΠΗΓΗ: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix