ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  Καλοκαιρινές εκπτώσεις, όλα τα προϊόντα έως 19,99€! Ισχύει για αγορές έως 31/08/2023. Η εταιρεία Ligglo έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο των γυναικείων υποδημάτων από το 1985 και να γίνει ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα στο χώρο της υπόδησης στην Ελλάδα. Συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική και τις παγκόσμιες τάσεις της μόδας, μας χαρίζει μια τεράστια γκάμα επιλογών. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο 3 εταιρικών καταστημάτων, μία βιοτεχνία κατασκευής δερμάτινων γυναικείων υποδημάτων υψηλών προδιαγραφών και ένα εκτεταμένο δίκτυο χονδρικής πώλησης σε όλη την Ευρώπη! Η επιτυχημένη πορεία της στο χώρο της λιανικής πώλησης την έκανε να στραφεί στο χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με στόχο να προσφέρει ποιότητα, αξία και εγγύηση σε ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα! Κάνοντας ένα κλικ στο ligglo.com μπορείτε να βρείτε τα πιο in παπούτσια, ρούχα, μαγιό, beachwear, αξεσουάρ, τσάντες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ 8 ΒΙΒΛΙΑ


Κατεβάστε δωρεάν στον υπολογιστή σας αγαπημένα βιβλία και διαβάστε τα στην παραλία.

 

Εντγκάρ Αλαν Πόε – Το Κοράκι

Περιγραφή: Στις 29 Ιανουαρίου του 1845 εκδόθηκε το ποίημα του Το Κοράκι, ένα από τα πιο γνωστά έργα του και το οποίο του πρόσφερε μεγάλη αναγνώριση, γεγονός που τον βοήθησε επίσης να αυξήσει το ισχνό του εισόδημα δίνοντας διαλέξεις. Ανατυπώθηκε σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, ωστόσο ο ίδιος ο Πόε δεν αποκόμισε οικονομικά οφέλη από το ίδιο το έργο εξαιτίας της έλλειψης νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Η μεγάλη απήχηση ωστόσο που είχε αυτό το πολυεπίπεδο ποίημα, με κάνει να αναρωτιέμαι τι συμβαίνει σήμερα και δεν διαβάζουμε ποίηση και ακόμη χειρότερα, τι ενισχύει την τάση η λογοτεχνία να είναι εντελώς στατική και επίπεδη με παντιέρα τον υψηλό βαθμό ευκολίας της ανάγνωσής του ώστε να μην προβληματίζεται ο αναγνώστης όταν έρχεται σε επαφή με ένα λογοτεχνικό κείμενο, παρά άμεσα και γρήγορα να επιτυγχάνει συναισθηματική και συγκινησιακή φόρτιση.
Κατεβάστε το εδώ


Ανδρέας Καρκαβίτσας - Λόγια της πλώρης

Περιγραφή: Συλλογή «θαλασσινών» διηγημάτων του Ανδρέα Καρκαβίτσα.Έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr
Κατεβάστε το εδώ




Ντάριο Φο – Κλέψε Λιγότερο

Περιγραφή: Ο  Νομπελίστας Ντάριο Φο έγραψε το έργο για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας. Οι χαρακτήρες που περιστοιχίζουν την ηρωίδα μπορεί να είναι εμφανώς διεφθαρμένοι και τρελοί, αλλά αποδεικνύονται πιο αξιόλογοι από τους φαινομενικά καλούς και αξιοσέβαστους πολίτες. Εκβιαζόμενοι, δικαστές, εξοχώτατοι, καλόγριες και τρελοί κάθε είδους παρελαύνουν μπρος από την Εννέα η οποία διαπιστώνει ότι η κοινωνία προστάζει «αφού κλέβουν οι άλλοι κλέψε και εσύ, ίσως λίγο λιγότερο όμως».
Συγγραφέας: Ν. Φο

Κατεβάστε το εδώ


"Η Πάπισσα Ιωάννα" (Εμμανουήλ Ροΐδης)

Η Πάπισσα Ιωάννα θεωρείται το σημαντικότερο από τα έργα του Εμμανουήλ Ροΐδη και ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά μυθιστορήματα, το οποίο τελικά αφορίστηκε "ως αντιχριστιανικόν και κακόηθες". Το έργο αυτό βρίθει παραπομπών και υποσημειώσεων και είναι στην ουσία ένα σατυρικό μυθιστόρημα, που ο συγγραφέας έρχεται σε ρήξη με την κρατούσα λογοτεχνική παράδοση, τον ρομαντισμό και την ενίσχυση του κύρους της Εκκλησίας.
Σε αυτό εξιστορείται ο βίος της Ιωάννας, μίας γυναίκας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άντρας. Ο Ροΐδης είχε ακούσει την ιστορία αυτή (της Πάπισσας Ιωάννας) στη Γένοβα, όταν ήταν ακόμα παιδί. Μετά από εκτεταμένη έρευνα σε βιβλιοθήκες στην Αθήνα και στη Γερμανία, συγκέντρωσε πλούσιο υλικό για την περίοδο στην οποία διαδραματίζεται το έργο. Επέμεινε ιδιαίτερα σε αυτή τη διάσταση του μυθιστορήματος, γι' αυτό και το εξέδωσε με τον χαρακτηρισμό «Μεσαιωνική Μελέτη». Και πράγματι το έργο είναι πιστότατο στην απεικόνιση της εποχής του - οι πόλεις, τα ταξίδια, τα μοναστήρια, οι συνήθειες, αποδίδονται με εξαιρετική ακρίβεια.
Το έργο ενώ παρουσιάζει τα αρνητικά της Καθολικής Εκκλησίας, είναι φανερό ότι η κριτική και η απόρριψη απευθύνονται κυρίως στην Ορθόδοξη. Για το λόγο αυτό και οι αντιδράσεις απέναντί του ήταν τόσο έντονες. Στον αφορισμό του έργου ο συγγραφέας απάντησε αρχικά χιουμοριστικά, με τις «Επιστολές ενός Αγρινιώτου» με την υπογραφή Διονύσιος Σουρλής (στην εφημερίδα Αυγή, Μάιος 1866) και έπειτα με σοβαρό αλλά και πιο δηκτικό τόνο, με το «Ολίγαι λέξεις εις απάντησιν της αφοριστικής εγκυκλίου της Συνόδου».
Κατεβάστε το εδώ



"Έγκλημα και τιμωρία" (Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι)

Απόσπασμα από το βιβλίο:
Ζούσε τόσο πολύ κλεισμένος στον εαυτό του και σε μια τόσο ολοκληρωτική απομόνωση, ώστε φοβότανε να συναντήσει όχι μονάχα τη σπιτονοικοκυρά του, αλλά και κάθε άνθρωπο. Μ' όλο που τον είχε συντρίψει το βάρος της μιζέριας του, η φτώχεια έπαψε στο
τέλος να τον βαραίνει.
Είχε παρατήσει τις δουλειές που θα του εξασφάλιζαν το καθημερινό του ψωμί και δε φρόντιζε να το βγάλει με κανέναν άλλο τρόπο. Στην πραγματικότητα η σπιτονοικοκυρά του δεν τον τρόμαζε καθόλου – οσαδήποτε σχέδια κι αν κατάστρωνε εναντίον του. Το να τον σταματά όμως στο κεφαλόσκαλο, ν' ακούει τη συνηθισμένη της φλυαρία για πράγματα που δεν τον ενδιέφεραν, να του ξαναθυμίζει μ' επιμονή πως πρέπει να πληρώνει το νοίκι και να βρίσκεται στην ανάγκη να καταφεύγει σε διάφορες δικαιολογίες, να της ζητά συγνώμη, να της λέει ψέματα... Α, όχι! Καλύτερα θα ήτανε να ξεγλιστρήσει, πατώντας σα γάτα στις σκάλες, και να χαθεί στο δρόμο δίχως να τον ιδεί κανείς. Αυτή τη φορά μάλιστα, μόλις βρέθηκε έξω, παραξενεύτηκε κι ο ίδιος με το φόβο που τον έκανε να νιώθει η σπιτονοικοκυρά του.
"Να σχεδιάζεις τέτοια δουλειά και να σε πιάνει τόση ταραχή με το τίποτα!", σκέφτηκε χαμογελώντας παράξενα. "Χμ... Αλήθεια, η τύχη του ανθρώπου βρίσκεται στα χέρια του και την αφήνει να του ξεγλιστρήσει, μόνο και μόνο από τη δειλία του...
Κατεβάστε το εδώ




Μ. Μπρεχτ – Μικροαστικοί Γάμοι

Περιγραφή: Από τους σημαντικότερους συγγραφείς του σύγχρονου θεάτρου, γερμανικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1898 στην πόλη Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας. Σπούδασε ιατρική στο Μόναχο και αρχικά εργάστηκε ως νοσοκόμος. Φοιτητής ακόμα, άρχισε να γράφει τα πρώτα του έργα και την περίοδο που εργαζόταν ως νοσοκόμος έγραψε το ποίημα, Θρύλος του νεκρού στρατιώτη και το θεατρικό Βάαλ. Με την επιστροφή του στο Μόναχο άρχισε να καθιερώνεται γράφοντας τα θεατρικά: Ο μικροαστικός γάμος, Ταμπούρλα μεσ’ τη νύχτα, Στη ζούγκλα των πόλεων. Το 1924 εγκαταλείπει το Μόναχο και πηγαίνει στο Βερολίνο. Εκεί γράφει την κωμωδία, Ο άντρας είναι άντρας και παρουσιάζει την Όπερα της πεντάρας που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Επίσης, σημαντικά έργα του Μπρεχτ είναι: Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων, Η εξαίρεση κι ο κανόνας και Η Μάνα, έργο που στηρίχθηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκόργκι. Όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία ο Μπρεχτ έφυγε από τη Γερμανία και ύστερα από μιά περιπλάνηση σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες εγκαταστάθηκε στην Αμερική. Η περίοδος της εξορίας υπήρξε γιά τον γερμανό συγγραφέα, η δημιουργικότερη. Έγραψε εκτός από θεατρικά, διηγήματα και ποιήματα. Το μυθιστόρημα της πεντάρας, Το βίο του Γαλιλαίου, Τη δίκη του Λούκουλου, Η Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν, Ο κύριος Πούντιλα κι ο υπηρέτης του Μάττι, Τα οράματα του Σιμόν Μασάρ, κ.α. Στο Βερολίνο επέστρεψε το 1948 και ίδρυσε τον θίασο «Berliner Ensemble» ο οποίος ανέβασε πολλά από τα έργα του. Τελευταίες δημουργίες του υπήρξαν η διασκευή του Σαιξπηρικού Κοριολάνου και Το συνέδριο των ασπρορουχούδων. Πέθανε το 1956 σε ηλικία 58 ετών.
Συγγραφέας: Μ. Μπρεχτ
Κατεβάστε το εδώ



«Σημειώσεις ενός πορνόγερου»Συγγραφέας: Τσαρλς Μπουκόβσκι
Μετάφραση: Τέος Ρόμβος
Έχει ο καιρός γυρίσματα…
Την μετάφραση του βιβλίου του Χανκ (Μπουκόβσκι) την έκανα το 1978, την γύρισα σε μερικούς μικρούς εκδότες κι αφού διάβαζαν για λίγο, κουνούσαν το κεφάλι κι έλεγαν: Ααπαπαπαπά!». Θυμάμαι έναν αναρχικό εκδότη που μου είχε πει: «Ρε συ, Τέο, δεν είναι τώρα εποχή για τέτοια βιβλία, ο κόσμος ζητάει Μπακούνιν…!»
Κανά δυο χρόνους αργότερα ήρθαν στο σπίτι μου δυο νέοι άνθρωποι, φιλαράκια, που τους είχε μπει στο μυαλό να γίνουν εκδότες και με συμβουλεύτηκαν για αμερικάνικη λογοτεχνία και συγγραφείς και γω τους πρότεινα την μετάφραση του «πορνόγερου» και το “Fuck You” μια ανθολογία αμερικάνικης αντεργκράουντ ποίησης. Οι Σημειώσεις ήταν το πρώτο βιβλίο που εξέδωσαν το 1980 και ο Χανκ είχε μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό κι έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Οι νεόκοποι εκδότες έγιναν με το πρώτο τους βιβλίο αναφορά και ο αναρχικός εκδότης που προέλεγα άρχισε να μου ζητάει επίμονα μεταφράσεις του μεγάλου Χανκ αλλά και beat συγγραφέων για τους οποίους λίγο καιρό πριν δεν ήθελε να ακούσει, λέγοντας: «Ρε Τέο, τούτη η εποχή μοιάζει να είναι γι’ αυτά τα βιβλία και τέτοιους συγγραφείς!».
Και ο αναρχικός εκδότης και μαζί σχεδόν σύσσωμη όλη η αγορά του βιβλίου υπερπήδησαν έναν ολόκληρο αιώνα χωρίς να σκοντάψουν κάπου και να σπάσουν τα μούτρα τους…
That’s all folks!
Τέος Ρόμβος, Σύρος
Κατεβάστε το εδώ




«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» (1673)Συγγραφέας: Μολιέρος
Μετάφραση: Ιωάννης Πολέμης
Περιγραφή: (Le malade imaginaire) κωμωδία σε τρεις πράξεις. Ο κατά φαντασίαν ασθενής είναι το τελευταίο δημιούργημα του Μολιέρου και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673.
«…Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ” αλήθεια δεν έχει τίποτα. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα…»
Κατεβάστε το εδώ

Σχόλια

SpiderMetrix