Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Η δραστήρια Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, πέρα από τις εβδομαδιαίες προβολές της ξεκινά από τη Δευτέρα 11/2 ένα θεωρητικό κύκλο διαλέξεων με θέμα τα «Αισθητικά ρεύματα στον κινηματογράφο». Μια σειρά από αναγνωρισμένους κριτικούς και ιστορικούς της 7ης Τέχνης θα αποκαλύψουν κάποια από τα μυστικά του σινεμά στους αθηναίους σινεφίλ στις 11/2, 18/2, 25/2, 4/3 και 11/3 αντίστοιχα, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ηλιούπολης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτου) και ώρα 19.00 έως 21.00.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες των διαλέξεων είναι οι εξής:
  • «Εισαγωγή στα αισθητικά ρεύματα του κινηματογράφου», με εισηγητή τον ιστορικό και κριτικό κινηματογράφου κ. Δημήτρη Καλαντίδη (Δευτέρα 11/02)
  • «Από τον βουβό στον ομιλούντα», με εισηγητή τον ιστορικό κινηματογράφου και συγγραφέα κ. Στάθη Βαλούκο (Δευτέρα 18/02)
  • «Νεορεαλισμός: Η εκκίνηση αλλά και το παρόν του νεότερου κινηματογράφου», με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου κ. Γιάννη Μπακογιαννόπουλο (Δευτέρα 25/02)
  • «Free Cinema στη Μ. Βρετανία – Nouvelle Vague στη Γαλλία – “Ανεξάρτητοι” στην Αμερική», με εισηγήτρια την κριτικό κινηματογράφου κ. Βένια Βέργου (Δευτέρα 4/03)
  • «Εικόνες χωρίς Σύνορα», με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου κ. Ανδρέα Τύρο (Δευτέρα 11/03)

Οι εισηγήσεις θα συνοδεύονται από σχετικά αποσπάσματα ταινιών, προκειμένου το κοινό να κατανοήσει σε βάθος τη θεωρητική κριτική προσέγγιση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις διαλέξεις. Περισσότερες πληροφορίες στο 2109940699ΠΗΓΗ: www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix