Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ

Δωρεάν κάρτες εισόδου μπορούν να προμηθευτούν όσοι δημότες του Βύρωνα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Ευγενίδειου Ιδρύματος για το διάστημα 18 έως 28 Φεβρουαρίου, μία ακόμα δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου.

Η διάθεση των καρτών θα γίνει στα ταμεία εισόδου του ιδρύματος την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 17:30.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 18:30 με το αφιέρωμα του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, στον σπουδαίο νομπελίστα φυσικό Richard Phillips Feynman, υπό τον τίτλο «Η βαρύτητα του Feynman». Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από τον θάνατο του επιστήμονα, θα γίνει στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προβολή βίντεο, το οποίο θα δώσει έμφαση στον πρωτοπόρο επιστήμονα και φωτισμένο δάσκαλο Feynman. Στη συνέχεια, ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, Εμμανουήλ Δρης θα αναφερθεί στα ερευνητικά και επιστημονικά επιτεύγματα του Feynman που άλλαξαν τα δεδομένα της επιστήμης της φυσικής. Ο εκπαιδευτικός και Φυσικός Απόστολος Τούρνας θα τον σκιαγραφήσει ως δάσκαλο και «αντισυμβατικό» χαρακτήρα.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχει και ο εκδοτικός οίκος Liberal Books, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο «Διαλέξεις για τη βαρύτητα», μετάφραση του «Feynman lectures on gravitation». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο μεταφραστής του Απόστολος Τούρνας.

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με αποσπάσματα από το θεατρικό μονόπρακτο «QeD» ή «Τι απέδειξε ο κ. Φάινμαν», το οποίο θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση που φιλοξενείται στο ισόγειο και τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και περιλαμβάνει βιβλία του ίδιου του Feynman, αλλά και άλλων συγγραφέων για τον Feynman, καθώς και πόστερ με τις σπουδαιότερες στιγμές από τη ζωή του.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 έως και 28 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix