Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία σειρά από προληπτικές εξετάσεις, δωρεάν και χωρίς να ταλαιπωρηθούν καθόλου, θα έχουν από... τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και μέχρι τα τέλη Απριλίου οι κάτοικοι του Δήμου Κιλελέρ με την εγκατάσταση στην περιοχή δύο κινητών μονάδων υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος πρόληψης των κινητών μονάδων υγείας στο Ν. Λάρισας, κ. Αθανάσιος Μπαντούλης και η συντονίστρια του προγράμματος, κ. Μαρία Μαυρουδή, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή το δημαρχείο της Νίκαιας και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, κ. Ρίζο Κομήτσα, παρουσία και του προέδρου του Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ, κ. Θεοφάνη Νανούλη.

Ο κ. Μπαντούλης υπογράμμισε τη σημασία του προληπτικού ελέγχου για την υγεία του πληθυσμού στην ύπαιθρο και εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Κιλελέρ για την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης. Ο γνωστός παθολόγος ιατρός σημείωσε, δε, τη μεγάλη απήχηση που βρήκε το πρόγραμμα στους πολίτες άλλων περιοχών του Νομού όπου υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα.


Επισήμανε, ακόμη, ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί το πρόγραμμα των κινητών μονάδων υγείας από την πολιτεία, ως μόνιμη δομή πρόληψη, με την κάλυψη του αναγκαίου προσωπικού, αφού μέχρι στιγμής όσοι συνεισφέρουν τις υπηρεσίες τους, το κάνουν σε αμιγώς εθελοντική βάση. «Μέσα από τις εξετάσεις που γίνονται, αποτυπώνεται το επιδημιολογικό προφίλ του πληθυσμού κάθε περιοχής, στοιχείο πολύ σημαντικό το οποίο μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας από την ιατρική κοινότητα» κατέληξε ο κ. Μπαντούλης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, μίλησε με θερμά λόγια για την προσφορά των συντελεστών του προγράμματος πρόληψης και των κινητών μονάδων υγείας ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον κ. Μπαντούλη κάνοντας λόγο για έναν εξαίρετο επιστήμονα και πρώην δήμαρχο που υπηρέτησε για χρόνια την Αυτοδιοίκηση, ο οποίος δίνει το παράδειγμα της εθελοντικής προσφοράς στους πολίτες. Ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες του Κιλελέρ να μη διστάσουν να κάνουν τις προληπτικές εξετάσεις σημειώνοντας ότι η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο όπλο απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο για την υγεία μας. Ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι μέσω του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν εντελώς δωρεάν κάποιες πολύ σημαντικές εξετάσεις για τις οποίες, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να ξοδέψουν αρκετά χρήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Οι δύο κινητές μονάδες υγείας θα εγκατασταθούν στον Δήμο Κιλελέρ από τις 4 Φεβρουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2013. Την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Πρόληψη Αγωγή Υγείας – Πρόγραμμα Κινητών Μονάδων» όπου και θα αναλυθούν όλες οι πτυχές του προγράμματος. Οι προληπτικές εξετάσεις αφορούν τους κατοίκους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ και έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

- Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 – 60 ετών, δίχως να αποκλείονται και άλλες ηλικίες) κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2413.507214. Οι μαστογραφίες θα γίνονται στη Νίκαια από τις 4/2/2013 έως τις 15/3/2013 και στο Αρμένιο από τις 19/3/2013 έως και τις 30/4/2013.


- Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6978.537699.

- Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/ριες άνω των 40 ετών και παθητικούς καπνιστές) κατόπιν ραντεβού στο τηλ,. 6978.537699.

- Μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις (γενικές και βιοχημικές) με έμφαση στο μεταβολικό σύνδρομο (σάκχαρο, τριγλυκερίδια, ουρικό οξύ κ.λπ.). Οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6971.819429 και έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

Δευτέρα 4/2/2013 έως Παρασκευή 22/2/2013 Ζάππειο
Δευτέρα 25/2/2013 έως Παρασκευή 15/3/2013 Μ. Μοναστήρι
Δευτέρα 19/3/2013 έως Παρασκευή 5/4/2013 Αρμένιο
Δευτέρα 8/4/2013 έως Παρασκευή 30/4/2013 Ομορφοχώρι

- Έλεγχος ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρωτίδων ( θα συνοδεύεται από έλεγχο περιφερειακών αγγείων) σε συνεργασία με το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα του Π.Γ.Ν.Λ. κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6978.537699.


ΠΗΓΗ: newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix