Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου για 11ο χρόνο φέτος συνεχίζει τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου.

Έχοντας δώσει πάνω από 1.600 δωρεάν παραστάσεις αυτά τα χρόνια, σιγά σιγά απλώθηκε και σε άλλους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών, όπως προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία, γυναικείες φυλακές.

Λίγα λόγια για τη δράση

Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται από επαγγελματικό θέατρο ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερή και καθημερινή βάση. Η ιδέα είναι να προσφέρεται η χαρά του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ψυχαγωγία. Οι παραστάσεις δίνονται σε διαδρόμους ή σε δωμάτια ασθενών παιδιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ακόμα κι αν χρειάζεται να παίχτεί το έργο για ένα μόνο παιδί.

Κάθε χρόνο δίνονται 150-160 παραστάσεις, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν.

Τα έργα γράφονται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες και τους χώρους όπου δίνονται αυτές οι παραστάσεις. O εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας αυτών των παραστάσεων, που παράλληλα προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στα παιδιά, είναι αναπόσπαστα δεμένος με το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα.

Οι παραγωγές αυτές είναι επαγγελματικές και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού οι ηθοποιοί επισκέπτονται αυτούς τους χώρους καθημερινά. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη βοήθεια των θεατρικών επιχορηγήσεων από το ΥΠΠΟΤ αλλά και κάποιων ιδιωτικών χορηγιών, το πρόγραμμα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τα δύο τελευταία χρόνια όμως υπάρχει τεράστια δυσκολία να βρεθούν ιδιώτες χορηγοί και το πρόβλημα επιδεινώθηκε με την κατάργηση των επιχορηγήσεων.

Φέτος, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η προσπάθεια του θεάτρου υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο δίνει ανάσα ζωής στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Εκτός από τα νοσοκομεία, όπου δίνονται παραστάσεις τις καθημερινές, η παράσταση παρουσιάζεται και κάθε Κυριακή στις 5 μ.μ. στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου κοντά στους άλλους θεατές, σε συνεργασία με φορείς αλληλεγγύης από τον Νέο Κόσμο και άλλες περιοχές, δίνουμε την ευκαιρία να δουν δωρεάν την παράσταση ομάδες παιδιών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, γκρουπ από παιδιά μεταναστών κλπ.

Οι φορείς αλληλεγγύης μπορούν να επικοινωνούν με το Θέατρο του Νέου Κόσμου για κρατήσεις θέσεων.

Το έργο

Φέτος το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το έργο "Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη" της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα (συγγραφέων της ομάδας Λιλιπούπολη) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση...ΠΗΓΗ: entertainment.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SpiderMetrix