ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  Καλοκαιρινές εκπτώσεις, όλα τα προϊόντα έως 19,99€! Ισχύει για αγορές έως 31/08/2023. Η εταιρεία Ligglo έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο των γυναικείων υποδημάτων από το 1985 και να γίνει ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα στο χώρο της υπόδησης στην Ελλάδα. Συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική και τις παγκόσμιες τάσεις της μόδας, μας χαρίζει μια τεράστια γκάμα επιλογών. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο 3 εταιρικών καταστημάτων, μία βιοτεχνία κατασκευής δερμάτινων γυναικείων υποδημάτων υψηλών προδιαγραφών και ένα εκτεταμένο δίκτυο χονδρικής πώλησης σε όλη την Ευρώπη! Η επιτυχημένη πορεία της στο χώρο της λιανικής πώλησης την έκανε να στραφεί στο χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με στόχο να προσφέρει ποιότητα, αξία και εγγύηση σε ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα! Κάνοντας ένα κλικ στο ligglo.com μπορείτε να βρείτε τα πιο in παπούτσια, ρούχα, μαγιό, beachwear, αξεσουάρ, τσάντες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας

“Swap not Shop”: ΑΝΤΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ!


«Φάρμακο» στην κρίση αποτελεί το “Swap not Shop”, το οποίο προτρέπει την ανταλλαγή… και όχι την αγορά! Ξαναδώστε «ζωή» στα ξεχασμένα ρούχα της ντουλάπας σας και ανταλλάξτε τα με καινούρια ρούχα: από γόβες γνωστών σχεδιαστών μέχρι φανελάκια με σκισίματα, σακάκια και αξεσουάρ. Οι φίλες Θάλεια Γελαδάκη, Βίβιαν Μηλιαρέση και Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν ένα πάρτι, μια εναλλακτική πρόταση μέσα από μια αντι-καταναλωτική κίνηση… Η Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη μιλά στο flowmagazine.gr για τη διαφοροποίηση της κίνησης και την ανάγκη να ψάχνουμε το εναλλακτικό μέσα στην κρίση…Με ελεύθερη είσοδο και καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα, το “Swap not Shop” αποτελεί ένα «παραθυράκι» από την κρίση, έναν τρόπο για να προστατέψουμε την τσέπη αλλά και τη διάθεσή μας! Άλλωστε, μέσα στα σκουπίδια ενός ανθρώπου… κάποιος άλλος μπορεί να βρει κάποιο θησαυρό. Φέρτε μια σακούλα γεμάτη με καθαρά ρούχα, αρκεί να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αδειάστε την και γεμίστε την με νέα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Βέβαια, όσα ρούχα περισσεύουν από τα πάρτι, χαρίζονται σε ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες, όπως είναι οι φτωχές οικογένειες, τα ορφανοτροφεία και οι φυλακές. Η ιδέα ξεκίνησε από το γνωστό «κύμα» της Αμερικής και της Αγγλίας με το όνομα “Refashion”. Πρόκειται για την ανταλλαγή ρούχων ή μεταχειρισμένων και vintage αντικειμένων που στρέφεται ενάντια στον καταναλωτισμό… Σύμφωνα με τη Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη, συνδιοργανώτρια του “Swap not Shop”, όλα ξεκίνησαν το 2009 από χαβαλέ και όχι από ανάγκη, αφού το πρώτο πάρτι τους έγινε το 2009 στην ταράτσα ενός σπιτιού στα Πετράλωνα, όταν η Βιβιάνα Μηλιαρέση έφευγε για το Λονδίνο. Αργότερα, όμως, καθιερώθηκε από την οικονομική κρίση και όχι από τη μόδα. «… “έπιασε” επειδή ήταν κάτι καινούριο και διαφορετικό, σε συνδυασμό με το ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ψωνίσει. Απλά μας άρεσαν τα ρούχα και το styling και σκεφτήκαμε να ανταλλάξουμε τα ρούχα που είχαμε κουραστεί να φοράμε», συνεχίζει.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη… αφού το “Swap not Shop” έχει κάτι διαφορετικό από κάθε άλλη ανταλλακτική δράση. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πάρτι, γεμάτο με ρούχα, μουσική, χειροποίητα κεράσματα και ποτά στο bar. Ο κόσμος περιμένει πως και πως την επόμενη εκδήλωσή τους, κουβαλώντας σακούλες με ρούχα που προορίζονται… για ανταλλαγή! Είναι σαν μια «μονοήμερη εκδρομή» από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ… Όπως υποστηρίζει η κα Κυπριωτάκη, συνδιοργανώτρια του “Swap not Shop” στο flowmagazine.gr: «Φανταστείτε ότι στην Αθήνα, τα ανταλλακτικά πάρτι μας μαζεύουν πάνω από 1500 ανθρώπους. Φέρνεις μια σακούλα με ρούχα… και την ξαναγεμίζεις με καινούρια αυτή τη φορά. Όλα αυτά βέβαια, μέσα σε ένα διασκεδαστικό κλίμα!»

Πρώτο τους βήμα ήταν ένα πάρτι στο Six D.O.G.S, το οποίο είχε τεράστια επιτυχία και από τότε ακολούθησαν πολλά! Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2012 το πάρτι ταξίδεψε στο Ηράκλειο Κρήτης, στο συνεταιριστικό χώρο «Κουκούτσι». Πολλοί περαστικοί περνούσαν μπροστά από τους πάγκους και μετά από λίγο επέστρεφαν κρατώντας ρούχα. Σε μια πιο παρεϊστικη ατμόσφαιρα… οι ανταλλαγές και η διασκέδαση δεν είχαν τέλος, χωρίς βέβαια να γίνεται ο «χαμός» της Αθήνας.

Γυναίκες αλλά και άντρες, σχεδιαστές και καθημερινοί άνθρωποι έρχονται για να αναδείξουν τη σημασία της ανταλλακτικής φιλοσοφίας, ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή. «Βλέπουμε από νέους μέχρι και κυρίες άνω των 70 χρόνων που φέρνουν όμορφα vintage φορέματα. Ο κόσμος μένει έκπληκτος, ειδικά στους πάγκους μεταποίησης ρούχων, στους οποίους ένα παλιό ρούχο μετατρέπεται σε καινούριο από διάφορους σχεδιαστές», λέει η Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη στο flowmagazine.gr.

Το “Swap not Shop” έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές του “Swap not Shop”, οι υποχρεώσεις και τα έξοδα από τις αφίσες αρχίζουν να αυξάνονται με αποτέλεσμα να προσπαθούν να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα μέσα από δωρεές. «…Ακόμα και αν μέχρι τώρα τα έξοδα ήταν δικά μας, η φιλοσοφία του “Swap not Shop” παραμένει ανταλλακτική και δεν έχει κανένα κόστος συμμετοχής. Όποιος θέλει, βέβαια, μπορεί να συμβάλλει οικονομικά στην κίνησή μας μέσα από δωρεές», αναφέρει η Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη στο flowmagazine.gr.

Έρχονται νέα πάρτι “Swap not Shop”…

Η ομάδα του “Swap not Shop” ταξιδεύει προς το Βόλο την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο στέκι «Ποδηλάτισσα» στο κέντρο της πόλης. Από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ, μπορείτε να ανταλλάξετε ρούχα ή αξεσουάρ και να απολαύσετε κεκάκια, μάφινς, τυροπιτάκια και κοκτέηλ μαστίχα πέπερ της Ποδηλάτισσας σε καλές τιμές… Ωστόσο, σύμφωνα με τη Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη, προγραμματίζεται ήδη το Νοέμβριο-Δεκέμβριο ανάλογο πάρτι και στην Αθήνα!

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τα πάρτι ανταλλαγής:

- Μέσα από το site http://swishing.gr/, στο οποίο η ομάδα του “Swap not Shop” ενημερώνει τον κόσμο για δεκάδες άλλα ανταλλακτικά event της Ελλάδας…

- Μέσα από τη σελίδα του “Swap not Shop” στο Facebook (https://www.facebook.com/swapnotshop).



ΠΗΓΗ

Σχόλια

SpiderMetrix